De bokssport

Boksen is een tactische vechtsport, waarbij tegenstanders elkaar proberen af te troeven door middel van bokstechnieken zoals stoten, ontwijken, aanvallen en verdedigen. Hierbij worden bokshandschoenen gedragen en wedstrijden vinden plaats in een boksring. Volgens kenners in de medische en sportwereld is boksen de zwaarste sport ter wereld. Er wordt namelijk op alle terreinen ontzettend veel gevraagd van de bokser. Kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, maar ook tactiek en een stevige mentaliteit is nodig om goed te kunnen boksen. Dit betekent dat er een behoorlijke dosis inzet nodig is tijdens de trainingen, maar ook dat de beloningen groot zijn! Sterker en sneller worden, meer uithoudingsvermogen krijgen, leniger worden en misschien wel bovenal; lekkerder in je vel zitten. Je zelfvertrouwen krijgt door het boksen namelijk een boost. Niet alleen omdat je leert je mannetje te staan, maar ook omdat je iedere training weer een overwinning boekt op jezelf. 

Boks Club Mierlo

Boksen bij Boksclub Mierlo betekent hard trainen en echt leren boksen. Iedereen kan meedoen, van jong (v.a. 14 jaar) tot oud, man of vrouw. Je moet alleen tegen een stootje kunnen en niet bang zijn om hard te trainen! Je hoeft geen wedstrijdvechter te worden of zijn, recreatief meetrainen zonder sparren is altijd oké. Boksclub Mierlo maakt met iedereen die deelneemt een aantal afspraken die door iedereen dienen te worden gerespecteerd. Boksen doe je alléén op de club en niet op straat. Je mag de bokstechnieken die bij ons worden geleerd alleen gebruiken ter verdediging van jezelf of van anderen; Je mag je bokstechnieken nooit gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw aan deze afspraak zijn belangrijk. Discriminatie, schelden, grof taalgebruik, treiteren of pesten worden op de club nooit getolereerd; 
Blijf altijd sportief, ook als een ander dat niet is. Respecteer je trainingspartner en zijn of haar niveau. Respecteer elkaars eigendommen en die van de club. Voor het overige wordt ervan uitgegaan dat je je op een normale verantwoordelijke manier gedraagt.